۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۶
کد خبر: 10850
ایران؛ مهد نوشتار جهان؟

فرانسوا دسه باستان شناس فرانسوی با رمزگشایی از یک کتبیه خطی ایرانی با قدمت ۴۴۰۰ ساله گفت، این انقلاب تاریخی در پیشینه نوشتار جهان است زیرا با این کشف دیگر "میان رودان" (عراق کنونی/بابل سابق) نخستین مهد نوشتار جهان محسوب نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از فرانس انفوتی‌وی، فرانسوا دسه/François Desset باستان شناس فرانسوی برای نخستین بار از یک کتبیه خطی ایرانی با قدمت ۴۴۰۰ سال رمزگشایی کرده است.

این رسانه فرانسوی افزود: این باستان شناس فرانسوی پس از ده سال تحقیق و پژوهش، موفق به کشف رمز و راز این نوشتار آوایی به خط میخی شده که بر لوح های سفالی حک و در ویرانه های شهر باستانی شوش در ایران یافت شده است.

فرانس انفو تی وی نوشت: این کتبیه خطی که موسوم به عیلامی خطی است؛ در سال ۱۹۰۱ کشف شده و به رغم گذشت ۱۱۹ سال، تاکنون کسی موفق به رمزگشایی آن نشده بود.

فرانسوا دسه دراین باره تاکید کرد که با این کشف می توان گفت، نوشتن و ابداع خط همانگونه که پیش از این تصور می شد از "میان رودان" آغاز نشده است بلکه بطور همزمان در دو منطقه مختلف شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: این یک انقلاب تاریخی است، چراکه تاکنون باور دانشمندان بر این بود که مهد نوشتن جهان، میان رودان و  به عبارت دیگر عراق کنونی بوده است.

این باستان شناس فرانسوی قرار است سال آینده میلادی (۲۰۲۱) نتایج تمام تحقیقات خود را منتشر کند.

۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۶
کد خبر: 10850
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha